Telefon og Tabulex

Tabulex

blomst og lys i køkkenet i lille sfoTabulex er et kommunikationsværktøj for både personale og forældre. Vigtigst er, at børnene bliver tjekket ind på SFO’en når skoledagen er slut, så personalet har et overblik over, hvor mange, og hvilke børn der er kommet. Og lige så vigtigt er det, at hver enkelte barn får trykket sig ud og får sagt farvel til en af personalet, når det skal hjem.

Forældre har desuden mulighed for, at give besked om afhentning; det kan være, at et barn bliver hentet af en anden end forældrene selv, legeaftaler, børn der skal gå hjem selv eller børn, der skal sendes afsted til fx fodbold. Tabulex giver også mulighed for at give besked om ferie, fridage og sygdom.

Personalet tjekker Tabulex mange gange i løbet af dagen.

Telefon

Ikea kopperSFO’ens telefon benyttes kun af de voksne, i tilfælde af sygdom eller andre tilfælde, hvor vi finder det nødvendigt at kontakte forældrene.
Børnene kan i enkelte tilfælde låne SFO’ens telefon efter aftale med personalet.
Hvis forældre ringer og vil give en besked, eller tale med deres barn, skal det ske til SFO’ens telefon.

Særligt for 3. klasserne: De børn der går i 3. klasse må ringe til forældre fra egen mobiltelefon eller fra deres IPad. Alle opringninger skal foregå i køkkenet hos “Flyderen”.
Vi opfordrer dog til, at beskeder ang. at gå hjem selv m.m. går enten via Tabulex eller via SFO’ens telefon.
Begrundelserne til dette er mange:

  • Børnene skal have lov til at “holde fri”, så de kan lege og udfolde sig uden, at skulle koncentrere sig om, at tjekke sin mobiltelefon eller blive forstyrret af sms’er unødvendige opkald.
  • Lideledes slipper de for, at have ansvaret for, at passe på mobiltelefonen, og de konflikter det medfører, hvis den bliver væk.
  • Konflikter skal løses af børn og personale når de opstår, ikke af forældrene i den anden ende af telefonen.

Mobiltelefoner (og IPads) skal ligge i børnenes skoletasker, når de ikke er i brug.